BANKA HESAPLARIONLINE BAĞIŞ
AŞEVİ HİZMETLERİ

AŞEVİ HİZMETLERİ


Beslenme insanın en temel ve en önemli ihtiyaçlarından birisidir. Yeterli beslenemeyen insanların hayâtî fonksiyonlarını yerine getirmesi imkansızdır ancak ne yazık ki dünya üzerinde milyonlarca insan yetersiz ve sağlıksız beslenmeden dolayı hayatlarını kaybetmektedir. Hiranur İlim ve Hizmet Derneği olarak israftan dolayı hergün milyonlarca ton gıda çöpe gidiyorken aynı zamanda milyonlarca insanın da açlık sebebiyle hayatını kaybediyor olması karşısında sessiz kalamadık ve harekete geçtik.

Başlattığımız projelerle Afrika'nın yoksullukla ve açlıkla mücadele eden ülkelerinde düzenli olarak yemek ikramlarında ve kumanya dağıtımlarında bulunuyoruz, mübarek gün ve gecelerde gönülleri muhabbetle buluşturan iftar sofraları kuruyoruz.

Bunların yanında yurt içinde bünyemizde bulunan aşevimizden her gün çıkan
3000 kişilik sıcak yemeği ve fırınımızdan çıkan 3000 adet büyük somun ekmeği
yine bünyemizde eğitim gören ilim talebelerine, ihtiyaç sahiplerine ve diğer Kur'ân kurslarına ulaştırıyoruz.
Yardıma muhtaç ailelere kumanya yardımlarında bulunuyoruz.
Ayrıca gezici aşevi aracımızla bölge bölge dolaşarak ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ikramlarında bulunuyoruz.

Bir lokma ekmeği, bir tas sıcak yemeği paylaşmak ne güzeldir.

Peygamber Efendimiz (S.A.V) bize “Komşusu açken tok yatan bizden değildir.” diye buyurmadı mı? Öyleyse biz ümmete düşen lokmamızı, aşımızı paylaşmaktır dedik ve sıvadık kollarımızı. Bu şuur ile kurulan aşevimiz 350 metrekarelik geniş bir alanda, 12 çalışanı ile günlük 3000 kişinin yemek ihtiyacını karşılıyor. Aralarında yüzlerce yetimin bulunduğu ilim talebelerinin, Kur’ân kurslarının ve ihtiyaç sahiplerinin karnını doyuran aşevimiz ayrıca kumanya paketi yardımlarını da büyük bir özenle hazırlıyor. Mübarek gün ve gecelerde, Ramazan ayında vatandaşlara da kapılarını açan, iftarlar düzenleyen aşevimizin gayesi aşımızı paylaşmak ve paylaşma bilincini yaşatabilmektir.

“Ve yut’imûnet taâme alâ hubbihî miskînen ve yetîmen ve esîrâ(esîran).

“Onlar, seve seve yiyeceği yoksula, yetime ve esire yedirirler.”
( İNSAN (DEHR) Suresi, 8. Ayet )

Aşevimiz daha çok kişiye hizmet verebilmek, ihtiyaç sahiplerinin yanında olabilmek adına; mutfak faturaları, çalışan maaşları ve gıda temini masrafları için desteklerinizi bekliyor. İhtiyaç sahiplerinin ve ilim talebelerinin dualarında yer almak ve bu hayra ortak olmak için bir kişinin günlük yemek ihtiyacını 100₺ bağışınız ile karşılayabilirsiniz.

“Allahû Teâla, yemek yediren cömertle meleklerine övünür.”
( İmam Gazâli )

Projelerimize Destek Olmak İÇin İlgili Butonlara Tıklayınız.

Aşevi hizmetlerimizden birisi de Gezici Aşevi projemiz. Gezici Aşevi aracımızla derneğimiz tarafından tespit edilen, evsiz ve yoksul kardeşlerimizin yoğun olarak bulunduğu bölgelerde sokak sokak dolaşarak onlara sıcak yemek ikramında bulunuyoruz ayrıca bizden talepte bulunan başka derneklere de yemek dağıtımı gerçekleştiriyoruz.

Bunun yanında aşevi aracımızla son zamanlarda maalesef sıkça başımıza gelen sel, yangın ve deprem gibi felaketler sonucunda mağdur olan vatandaşlarımıza ve bu bölgelerde faaliyet gösteren kurtarma ekiplerimize de sıcak yemek ikram ediyoruz.

Projelerimize Destek Olmak İÇin İlgili Butonlara Tıklayınız.

Kumanya Yardımı

Dünya'da israf almış başını gidiyorken aynı zamanda birçok bölgede milyonlarca insan yaşadıkları maddi imkansızlıklar ve geçim sıkıntıları yüzünden günde bir öğün dahi beslenme imkanına erişemiyor. Afrika ve Asya'da bu nedenlerden dolayı yetersiz beslenen milyonlarca insan maalesef açlıktan dolayı hayatını kaybediyor. Ülkemizde ise bu durum Afrika ve Asya kadar vahim olmasa da yine de binlerce aile geçim sıkıntısı yaşıyor. Hiranur İlim ve Hizmet Derneği olarak kardeşlerimizin karşı karşıya kaldığı bu üzücü tabloyu bir nebze olsun ortadan kaldırabilmek için çabalıyoruz.

Yurt içinde ve yurt dışında titizlikle tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi ailelere düzenli olarak kumanya kolisi dağıtımı gerçekleştiriyor ve onların omuzlarındaki geçim yükünü hafifletebilmek için çalışmalar yürütüyoruz. Sizler de yapacağınız kumanya bağışları ile yurt içinde ve yurt dışında geçim mücadelesi veren kardeşlerimize destek olabilirsiniz.

Projelerimize Destek Olmak İÇin İlgili Butonlara Tıklayınız.

Yardım talebinde bulunmak için Talep Formunu doldurabilir veya bilgi almak için 0216 621 74 45'i arayabilirsiniz.